Myšlienky muža

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

List pre ženu II

Ako ? Kde ? Prečo ? Dokedy ?
               AKO ?

Netuším odkiaľ si sa vzala, odkiaľ si prišla, prečo si vstúpila do môjho života a kto vlastne si. Všetko sa to zbehlo veľmi rýchlo a behom pár krátkych dní som ťa spoznal. Ani som nestihol povedať stačilo a bola si pri mne príliš blízko. Netuším, ako som to mohol dovoliť a aké techniky si na mňa použila. Bol to tvoj zámer ?! Chcela si sa uistiť, že to dokážeš, že dokážeš dostať niekoho, kto je tak zaslepený a lásku, city pochováva ešte skôr ako na ne začne veriť a priznávať si, že aj on niečo cíti. Oživiť kameň, zapáliť oheň bez kyslíka, zmeniť chod sveta mávnutím čarovného prútika. Gratulujem, podarilo sa ti to a výsledkom je to čo práve čítaš.

 KDE ?

Môj pohľad skákal z tváre na tvár, no stále nevidel tú tvoju. Moje telo vykazovalo známky nervozity aj keď som si to neuvedomoval. V rušnej ulici plnej mladých perspektívnych ľudí som začul tvoje tiché kroky a zbadal úsmev smerovaný do mňa. Telo bez upozornenia vykročilo za tebou akoby ťa chcelo zhmotniť objatím. Nebolo to nič zvláštne dotknúť sa niekoho nového. Skúsiť ako to bude chutiť a či môj strojček v hlave bude chcieť viac. Vtedy si istotne netušila, čo všetko sa stane a kde budeme teraz. To všetko sa začalo práve vtedy. Do života mi vstúpila žena s úsmevom na tvári, skromnosťou v očiach a s viditeľnými ranami po súbojoch so životom. Oslovila si ma skromným a hanblivým hlasom, akoby ani nebol tvoj vlastný. Jediné čo som vnímal bola farba tvojich očí a vôňa, ktorá sa mi dostala hlboko do povedomia. Mimochodom, tú vôňu som už cítil na osobe, ktorá bude u mňa vždy prvá. Uvedomil som si to až teraz, takže si dávajte pozor chlapci, aby ste si nevybrali dievča, ktoré má vôňu vašej mami.

PREČO ?

Obaja sme mali dôvody stretávať sa. Odlišné dôvody, ktoré mali spoločné riešenie. Keď tak nad tým premýšľam, dôvody boli dosť podobné. Hrali sme role náhradníkov. S odstupom času som pochopil, že si síce silná osoba, no jediné, čo nedokážeš je byť sama. Všetko je iba zdanie. Keď je človek sám a stretne niekoho, zdanlivo si myslí, že najlepšie je mať niekoho blízkeho. Lenže človek sa nenazdá, a dotyčný odíde alebo ťa sklame. Zdanie vystrieda realita, ktorá jasne naznačí, že priblížiť sa k niekomu neznamená nič iné, ako pomaly, ale isto ho strácať. Čo je teda správne a najkrajšie ? Mať najbližšiu osobu, ktorú naozaj ľúbiš, alebo sa dištancovať od akéhokoľvek citového naviazania sa. Odpoveď je jednoduchá. Podľa toho, či chcete trpieť alebo trpieť s niekým.

DOKEDY ?

     Toto obaja vieme úplne presne. Do včera večera a už nikdy viac. Definitívna bodka za tebou a mnou. Rozmýšľala si. Zistila si, že slová, ktoré si vyslovovala boli lož. Tvrdila si, že ti na mne nevadí vôbec nič a že sa máš so mnou veľmi dobre, že zabúdaš na problémy a chceš byť so mnou. Tvrdila si, že ti chýbam, že ma chceš, že ma ľúbiš ! Prejavovala si záujem, ochotu, no po poslednom čase so mnou (ktorý bol podľa mňa veľkým posunom a bolo nám fajn) si na niečo prišla. Netuším, čo ti otvorilo oči, čo bolo podnetom k rozchodu a ani sa to nedozviem, no rozhodla si sa tak. Údajný dôvod, že nemáš vo mne istoty je skvelý pokus o vysvetlenie, ale svojim spôsobom máš pravdu, poviem ti ako to bolo. Z pohľadu, že istoty dávajú starší a lepšie zabezpečení muži si mala úplnú pravdu a ak v tomto smere hľadáš niečo viac je to v poriadku. Ak si mala na mysli, že si si nie istá, či ťa naozaj chcem na dlhšie, tak si sa prerátala. Bral som ťa ako ženu s ktorou sa nedá byť krátko. Sám som bol v tom, že to vydrží oveľa dlhšie. Istota pre mňa nič neznamená a po včerajšku som si to ešte potvrdil. Inak by som si bol určite istý, že všetko čo si mi povedala a ukázala je pravda. Isté je nič. Pravdepodobne bola chyba v tom ako som pôsobil a hlavne v tom, že som menej hovoril, no snažil sa ukazovať, ale zjavne sa mi to nedarilo. Nič ma nemrzí, nič neľutujem a nič ma nebolí. Ostaneme kamaráti, ale nečakaj veci ktoré si včera odmietla. Či už to bol skrat, test, tretia osoba alebo nespokojnosť vo vzťahu, nič sa tým nezmení.


Listy | stály odkaz

Komentáre

  1. MM,
    Keď som čítala, tieto krásne, tvrdé ale i ne/milujúce vety, spytovala som si vnútro, či to píšeš mne. Ale ja ťa nepoznám! Napriek tomu sa zamýšľam a kvitujem, aká nádherná duša muža sa skrýva v schránke chlap/c/a.
    Otázka 1.: prečo vystríhaš mužov, "dávajte pozor chlapci, aby ste si nevybrali dievča, ktoré má vôňu vašej mamy" - ? Aby si nepomýlili ženu s matkou? Aby necítili k matke nevraživosť, akú cíta k žene? Aby nehľadali vo voňajúcom objatí ženy, objatie matky? Aby medzi mužom a ženou bolo rovnítko a nie pokora syna k matke?.
    2.== realita, ktorá jasne naznačí, že priblížiť sa k niekomu neznamená nič iné, ako pomaly, ale isto ho strácať==neznamená približovať sa k niekom aj to, že ho viac poznáme, viac hodnotíme, viac sme k nemu dôverčivý, viac sa pri ňom dobre a s istotou túlime a viac sa zamilovávame? Alebo len vychádzajú na povrch nedostatky, ktoré to strácanie približujú?
    3.==Z pohľadu, že istoty dávajú starší a lepšie zabezpečení muži si mala úplnú pravdu==Naozaj si o tom presvedčený? Vzťah je o materiálnych istotách ? Finančné zabezpečenie nemôže byť pre ženu citové väzenie? Píšeš :==Istota pre mňa nič neznamená a po včerajšku som si to ešte potvrdil == možn práve v tom bola príčina popretia všetkých slov na počiatku/ Tvrdila si, že ti chýbam, že ma chceš, že ma ľúbiš !/, že istota pre teba nie je nič.
    publikované: 28.06.2012 15:06:00 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. vas
    "Finančné zabezpečenie nemôže byť pre ženu citové väzenie?"
    dobrá námietka. radšej nebádajme, koľko žien sa nechalo užalárniť
    publikované: 28.06.2012 19:47:11 | autor: lorelei (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. RE: vasilisa26
    Moje slová nemajú byť v tomto liste krásne ani tvrdé. Mali byť vysvetľujúce.
    1 ... vôňa na ktorú sme zvyknutý nás stavia do nevýhody. Idealizuje osobu, ktorá nám vonia povedome. Bohužiaľ, podvedomiu nerozkážeš.
    2 ... nemusíme ani objavovať nedostatky a aj tak som si istý, že osobu strácame. A dalo by sa to ešte rozvinúť ... Čím rýchlejšie si osobu k sebe pripustíme, a čím viac sa k nám dostane, tým horšie ju stratíme. Pravidlo akcie a reakcie zo vzťahového hladiska :D
    3 ... Vzťah nieje iba o materiálnych istotách a dokonca to nieje ani základom vzťahu. Bolo to písané v rovine uvažovania. Ak by toho chlapca opustila kvôli tomu, že nemala pocit zabezpečenia, tak je to v poriadku, lenže ono to bolo úplne inak ... takže nie, netvrdím, že vzťah je o materiálnych veciach.
    ;-)
    a áno, istota je jednotková pravdepodobnosť. Nič viac, a čo sa týka života, tak istá je akurát tak smrť
    publikované: 28.06.2012 21:03:16 | autor: lodicky (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014