Myšlienky muža

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Poznámka č. 2 – Pokračujeme

Ešte predtým ako sa dostaneme k hlavným témam, touto poznámkou chcem upozorniť mojich milých čitateľov, že všetko, čo napíšem je myšlienka muža.

Nikdy som nikde netvrdil, že všetci muži majú rovnaké myšlienky, aj keď občas rovnaké sú. Čo z toho vyplýva ? No v prvom rade to, že nikoho nepresviedčam o mojich názoroch a pohľadoch. Občas sa ti zdajú absurdné, inokedy si povieš, že mávaš podobné. Často majú ľudia potrebu ideám priraďovať pravdivostné hodnoty pričom si neuvedomujú že sa nehráme na sudcov, ale na prorokov. Raz cestou zo školy na obed, sme so spolužiakmi viedli debatu kde sme sa hádali kto má a kto nemá pravdu. Neostávalo nám nič iné, ako sa dohodnúť na tom, že pravda nieje jedna. Mimochodom, o pravde určite napíšem celú jednu poznámku, zaujímavá téma a hlavne sa dá na ňu veľa mudrovať.

ONA: „Hnusno si ma oklamal ty špina !“

ON: „Nie, všetko čo som povedal je pravda !“

A čo v takejto situácií ? No buď sa vyznáme v matematickej logike, a začneme dokazovať a vyvracať hypotézy alebo .... takéto situácie končia zabuchnutými dverami, plačom na jednej strane a trhaním si vlasov na druhej. Ďalšia možnosť, často označovaná ako tá správna je sadnúť si, schladiť gebule a porozprávať sa o tom ako dospelí ľudia. Úprimne ! Kto z vás to dokáže, keď máte chuť rozbíjať atómy ?

Relatívne dlho som premýšľal nad názvom domény. Krátka, výstižná, zaujímavá, zapamätateľná. Nakoniec, som si vybral a sťažka, to spĺňa tú prvú podmienku. Mal som v pláne sa tu rozpisovať o tom ako mi to napadlo, čo to znamená, ale práve som zmenil názor. Jednoducho „lodicky“. Každý si zato dosaďte to vlastné. Neskutočne ma pobavili názvy niektorých nemenovaných blogov. Ľudia si neuvedomujú akú silu má fantázia spojená s originalitou čo ma stavia do výhody. Ale keďže som dobrák, prezradil som to. Čo si však ľudia uvedomujú je fakt, že oveľa silnejšia zbraň na opičákov ktorí vedia používať mozog je krása. Fyzický vzhľad a.k.a. si sexi. V podstate ide o to, že pokiaľ sa originálny a menej pekný človek ocitá v situácií, kedy je nutné použiť svoju originalitu na generovanie výhovoriek, má veľkú šancu, že speje k víťazstvu. Úsmev na tvári krásneho človeka smeruje k víťazstvu nepodmienečne. Príkladom takejto situácie je môj nádherný, žiarivý úsmev smerovaný na vrátničku, ktorá ma práve hreší, že nemám preukaz. Kto by povedal, že kvôli milej pani z internátu zistí, že spadá do skupiny menej pekných ? Ja ! Alebo si to mám vysvetľovať tak, že pravidlá sa ešte stále dodržiavajú ?

Teraz pravdepodobne nechápete o čom táto celá poznámka je. Či o pravde, či o kráse alebo niečom čo si vymyslím ako ďalšie. Obsahom je náhľad do budúcnosti, aby ste zbytočne nesledovali môj smetiak. Dosť nerozumné odhovárať ľudí od čítania čo povieš ?

Hlavným aspektom úspešného pokračovania je rýchla adaptácia. Ako sa rýchlo prispôsobiť novým podmienkam ? Zrejme sa to nedá. Tak ako sa nenaučili ryby chodiť z dňa na deň, tak ani človek nedokáže vstúpiť do niečoho nového a cítiť sa ako chodiaca ryba. Veď to poznáte. Cestujete pravidelne za prácou alebo školou ? Vlakom alebo autobusom ? Na začiatku sa mi zdali miesta pre sedenie približne rovnako veľké ako mali židia na ceste do táborov. Meter krát meter, možno menej. Nemal som si kam položiť ruku, natiahnuť nohu, položiť batožinu. Teraz mi to príde, akoby som sedel vo VIP kupé. Odteraz, keď vám niekto povie, že mu niečo vadí alebo nevyhovuje, viete aká má byť vaša reakcia. Zvykneš si !

Netuśíte, prečo mi to sympatické dievča, čo práve sedí vedľa mňa v autobuse pozerá cez plece do poznámky ?

JA: „Nechceš radšej časopis ?“

ONA: „Čo to píšeš ?“

JA: „Píšem článok pre New York Times, chceš byť slávna ?“

ONA: „Vôbec nie“

JA: „Tak budeš, odkáž niečo ľuďom na tému Myšlienky muža.“ - odpoveď prišla okamžite

ONA: „Muži sú svine !“

Na jej výrok som v tejto chvíli argumenty nenašiel a preto rozhovor so sympatickou no nie príliš milou slečnou skapal. Mohla ma upozorniť, že má krámy prípadne že sa rozišla s partnerom a práve zažíva hlbokú nenávisť voči vždy nevinným mužom.


Poznámky | stály odkaz

Komentáre

  1. Milión myšlienok skrývaš ;-)
    ...a rozhovor s danou slečnou na konci ma pobavil :-)
    publikované: 14.11.2011 21:10:22 | autor: Secretor (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ;-)
    Nezmurkaj tolko, ostanu ti tiky v horsom pripade chlap na krku
    publikované: 14.11.2011 22:26:53 | autor: Lodicky (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. aká je
    súvislosť medzi výrokom, že muži sú svine a 28-dňovým cyklom, to mi uchádza

    prečo mužské plemeno na všetky reakcie ženy, ktoré nevedia prehltnúť, reagujú tak jak ty, id est dosť klišéovito

    ty máš osobnú skúsenosť, že názory žien sa hýbu podľa periodických fáz ?
    kde si k tomuto presvedčeniu prišiel ?
    publikované: 14.11.2011 22:37:13 | autor: Filiberta (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Možno si mal
    takú frajerku, ale ver, že podľa jednej osoby indukovať celú populáciu je nicméně pomýlené. Sa ti nevidí ?
    publikované: 14.11.2011 22:44:39 | autor: Filiberta (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. ~
    Menstruacia -> hladiny hormonov -> pocity -> nalada -> nazory. Ak si sa s partnerom zvykla hadat v pravidelnych intervaloch, vies o com pisem.

    Zena je zena a zenou vacsinou ostava, budem rad ked mi posles vedecky clanok ktory je podlozeny vyskumom. Inak sa moj pohlad nemeni.
    publikované: 14.11.2011 22:54:06 | autor: Lodicky (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Nikdy som
    sa nezvykla s nikým hádať v pravidelných intervaloch, takže neviem úplne, o čom píšeš

    a môj vlastný život je pre mňa väčší argument než zovšeobecňujúce vedecké články, veľakrát písané mužmi

    tuším máž ženy za dosť labilné stvorenia

    publikované: 15.11.2011 08:22:50 | autor: Filiberta (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Oprava
    máš

    Akúkoľvek náladu a nebodaj aj názor zvaľovať na status cyklickej fázy - to je nonsens
    !

    vieš koľké berú HAK, ktorá im de fakto cyklus zruší ?
    kde tam potom hľadať príčiny názorov, že muži sú svine
    publikované: 15.11.2011 08:40:26 | autor: Filiberta (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. MM,

    ==Ako sa rýchlo prispôsobiť novým podmienkam ? Zrejme sa to nedá==ale dá. Viem, použil si extrém "lietajúcich " rýb. Ja použijem extrém: vži sa, že nečakane sa staneš svedkom nehody a okrem teba na okolo niet nikoho. Zdupkáš? Alebo sa začne sústreďovať na to, ako najlepšie pomôcť?Prídeš do novej práce a budeš horekovať, alebo sa budeš snažiť čo najrýchlejšie a čo najlepšie začať plniť povinnosti? Oženíš sa a zrazu sa máš podieľať na chode domácnosti, čo predtým namiesto teba robila mama. Prispôsobíš sa, alebo začneš nechávať všetko na manželku a po čase , či chceš, alebo nechceš by bola z toho podráždená?
    ==Ale keďže som dobrák,..==to sa ešte zistí, keď príde na konfrontáciu.
    ==Úsmev na tvári krásneho človeka smeruje k víťazstvu nepodmienečne. ==najpravdivejšia veta, aj keby si chcel použiť logické vety z matematického vyjadrenia. Úsmev nielen na perách, ale aj v očiach, všetky dvere otvára.
    ==ONA: „Muži sú svine !“==joj, chyba bola len v tom, že pri tebe nesedel muž. Akú diagnózu by si mu prisúdil, keby povedal, že ženy sú svine. V krčme je táto veta najviac používaná a ešte i s doložkou, že tá jeho je najväčšia. Obyčajne to hovoria tí najzakomplexovanejší, ktorí od pitia majú v nohaviciach takmer stále pol šiestej a čudujú sa, že žena je z nich, okrem iného i preto, podráždená. A tak potom len silácke reči používajú.
    publikované: 17.11.2011 19:46:49 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. RE: vasilisa26
    Ty si žena ! Keď budeš poslúchať, napíšem o tebe článok :)
    publikované: 21.11.2011 19:38:40 | autor: lodicky (e-mail, web, autorizovaný)
  10. No
    začítavam sa ďalej, a priznávam, že už som si nie celkom istá o tom, či sa mi to chce páčiť, alebo nie. :)
    publikované: 01.07.2012 21:37:36 | autor: barka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014